Search this site
Embedded Files
  • Home
  • Videoer
  • Sociale medier
  • Galleri
  • Oppskrifter
    • Biffgryte med sjampinjong og appelsin
    • Eggerøre med kjøtt og gressløk
  • nettbutikk
  • Om prosjektet
  • Kontakt meg
 

Tilbake til Oppskrifter

Serveringsforslag toppet med Koriander

Biffgryte med sjampinjong og appelsin

En herlig og frisk gryte som virkelig metter og varmer sjela, spesielt etter en lengre dag ute i marka! - Kevin

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser: Nok til 3 porsjoner

1 stk Boil-in-bag Ris

400g Entrecote/storfe kjøtt

200g Sjampinjong

2 Appelsiner

3 Sjalottløk

2 dl Matfløte

1-2 ss Soyasaus

2 ss Smør

Timian

Salt

Pepper




Personlig så krydrer jeg kjøttet dagen før for best mulig smak. Jeg liker å krydre den med Salt, pepper, og hvitløk. Pass på å ikke krydre for mye på forhånd, ettersom krydret kan fort svi seg i panna


  • Kok opp rikelig med vann og kok risen etter anbefaling på produktet

Alternativt kan du koke ris dagen før turen og ta med ferdig kokt ris slik som oss.

  • Kutt opp Sjampinjong og sjallotløk i små biter, oppbevar i en annen kjele enn den som skal brukes til gryta

  • Ha smør og olje oppi kjela og stek kjøttet i hele store biter. Vi ønsker å steke bitene frem til de har en god skorpe, men fremdeles en rød innside

  • Legg det ferdig stekte kjøttet til siden for å hvile

  • Ha oppi mer smør og olje, stek så sjampinjongen og sjalottløken

  • Stek disse frem til sjalottløken har en fin brunfarge

  • Ha oppi Matfløtem, smak til med Soyasaus, Timian, salt, og pepper etter eget ønske

  • La gryta redusere seg litt og bli tykkere i konsistensen. Husk å røre slik at bunnen ikke svir seg fast

  • Ha oppi kjøttet

  • Kutt appelsinene i to og skvis ut all saften ifra halvdelene

  • La koke litt, smak til om den har ønsket smak og konsistens.

  • Server gryta med risen, topp gjerne med Koriander for å heve smaken enda litt.

Videoer

Sociale medier

Galleri

Oppskrifter

Om prosjektet

Forslag til hvordan forbedre nettsiden? send meg en epost klopfelmedia@hotmail.com

- © 2022 Klopfel Media -

Google Sites
Report abuse
Page details
Page updated
Google Sites
Report abuse