Serveringsforslag toppet med Koriander
En herlig og frisk gryte som virkelig metter og varmer sjela, spesielt etter en lengre dag ute i marka! - Kevin
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser: Nok til 3 porsjoner
1 stk Boil-in-bag Ris
400g Entrecote/storfe kjøtt
200g Sjampinjong
2 Appelsiner
3 Sjalottløk
2 dl Matfløte
1-2 ss Soyasaus
2 ss Smør
Timian
Salt
Pepper
Personlig så krydrer jeg kjøttet dagen før for best mulig smak. Jeg liker å krydre den med Salt, pepper, og hvitløk. Pass på å ikke krydre for mye på forhånd, ettersom krydret kan fort svi seg i panna
Kok opp rikelig med vann og kok risen etter anbefaling på produktet
Alternativt kan du koke ris dagen før turen og ta med ferdig kokt ris slik som oss.
Kutt opp Sjampinjong og sjallotløk i små biter, oppbevar i en annen kjele enn den som skal brukes til gryta
Ha smør og olje oppi kjela og stek kjøttet i hele store biter. Vi ønsker å steke bitene frem til de har en god skorpe, men fremdeles en rød innside
Legg det ferdig stekte kjøttet til siden for å hvile
Ha oppi mer smør og olje, stek så sjampinjongen og sjalottløken
Stek disse frem til sjalottløken har en fin brunfarge
Ha oppi Matfløtem, smak til med Soyasaus, Timian, salt, og pepper etter eget ønske
La gryta redusere seg litt og bli tykkere i konsistensen. Husk å røre slik at bunnen ikke svir seg fast
Ha oppi kjøttet
Kutt appelsinene i to og skvis ut all saften ifra halvdelene
La koke litt, smak til om den har ønsket smak og konsistens.
Server gryta med risen, topp gjerne med Koriander for å heve smaken enda litt.